News

Solicitarile psihice in sport

Este cunoscut faptul ca solicitarea face parte din viata, ca organismele vii se adapteaza la mediu printr-un proces de echilibrare si reechilibrare intre aceastea si propria fiinta. Personalitatea sportivului se va dezvolta, se va adapta si autoregla atat la solicitarile activitatii, desfasurata in mediul social, cat si la propriile scopuri si aspiratii.

Caracterizarea efortului la inot

Specialiștii sunt astazi de acord, că efortul depus de înotatori, atât in antrenamente, cât și în concursuri, este un efort de mare rezistență în regim de forță. Ponderea acestor calități diferă în funcție de exercițiile din lecție sau de distanțele din competiție, dar procentul cel mai mare revine permanent rezistenței. Alaturi de aceste calități un rol important revine mobilități articulare, cu localizări diferite, în funcție de un procedeu sau altul, favorizând în cel mai mare grad eficiența tehnicii.

Sergiu Deznan, rezumatul unei vieti de sportiv

Dupa 25 de ani de sport si cam 23 de ani de cand particip in fiecare an la zeci de concursuri, simt sa discut putin despre acest subiect. Simt sa impartasesc cu fiecare dintre voi, cei care cititi aceste cuvinte, putin din experientele placute si neplacute din viata mea de sportiv.

Pagini